Sincopă de micţiune (leşin în timpul urinării)


Partea inferioară a spatelui | Urologie | Sincopă de micţiune (leşin în timpul urinării) (Disease)


Descriere

Mictiunea (sau post-mictiunea) sincopa este lesinul în timpul sau mai frecvent, imediat dupa urinare din cauza unei scaderi severe a tensiunii arteriale. Sincopa mictiune este mai frecventa la barbati mai in varsta si apare de obicei pe timp de noapte, dupa un somn profund. Alti factori care pot juca un rol în sincopa mictiune includ: alcool, foame, oboseala, deshidratarea, afectiunile medicale, cum ar fi o infectie respiratorie.

Cauze si factori de risc

Cauza exacta a sincopei mictiune nu este pe deplin înteleasa. Dar poate fi legata de deschidere (vasodilatatie) vaselor de sange care apare atunci când se ridica în picioare si la toaleta sau care apare la golirea rapida a vezicai pline. Acest lucru este gandit pentru a duce la o scadere brusca a tensiunii arteriale.

Diagnostic si Tratament

Sincopa este mai putin frecventa de mictiune si ar trebui sa fie evaluata de catre un medic, deoarece poate indica o conditie de baza medicala. Prevenirea sincopei mictiune depinde de recunoasterea factorilor care contribuie la sincopa mictiune si a le evita.
...