Celulită orbitală (infecţie ţesut moale)


Ochi | Oftalmologie
| Celulită orbitală (infecţie ţesut moale) (Disease)


Descriere

Termenii celulita orbitala si celulita periorbitala se refera la o inflamatie si infectie a tesutului si a pielii din jurul ochilor. Celulita periorbitala implica zona de piele a pleoapei a zonei osoase care înconjoara ochiul. Celulita orbitala este o infectie care implica ochiul si structurile oculare în cadrul cavitatea osoasa a fetei.

Simptomele de celulita orbitala pot include umflarea dureroasa a pleoapei superioare si inferioare, sprâncene si obraz, scaderea vederii, dureri oculare, mai ales atunci când se deplaseaza ochii, febra, în general, 102 de grade Fahrenheit (38,88 grade Celsius) sau mai mare, senzatie generala de disconfort, dureroase sau dificil de miscari oculare, pleoape lucioase, de culoare rosie sau violet.

Cauze si factori de risc

Bacteriile dintr-o infectie a sinusurilor (de multe ori Haemophilus influenzae) determina, de obicei, aceasta conditie la copii. Celulita orbitala din cauza acestei bacterii este mult mai frecventa la copii mici pâna la vârsta de 6 – 7 ani. Cu toate acestea, astfel de infectie este acum rara, din cauza vaccinului Hib (Haemophilus influenzae B) .

Bacteriile Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, si streptococi beta-hemolitici pot provoca, de asemenea, celulita orbitala. Alte cauze includ un ulcior pe pleoapa, muscaturi de insect etc.

Celulita orbitala are cauze diferite si poate fi asociata cu complicatii grave. 11% din cazurile de celulita orbitala si-au pierdut vederea. Diagnosticul prompt si gestionarea adecvata sunt esentiale pentru a vindeca pacientul cu celulita orbitala.

Înainte de disponibilitatea antibioticelor, pacientii cu celulita orbitala au avut o rata a mortalitatii de 17%, si 20% din supravietuitori au fost orbi la ochiul afectat. Cu toate acestea, cu diagnostic prompt si utilizarea adecvata a antibioticelor, aceasta rata a fost redusa în mod semnificativ.

Diagnostic si Tratament

Se pot face teste de sange pentru a determina amploarea bolii si a culturir pentru a identifica bacteriile. O scanare CT sau RMN va delimita gravitatea si dimensiunea infectiei, si, eventual, sursa primara de infectie, cum ar fi sinuzita.

Tratamentul agresiv este necesar, deoarece o infectie de celulita orbitala se poate agrava foarte repede. Antibioticele intravenoase sunt, în general, administrate. Chirurgia poate fi necesara pentru a drena abcesul.
...