Blocaj rectal (fecalom)


Pelvis/Bazin | Gastroenterologie | Blocaj rectal (fecalom) (Disease)


Un scaun fragmentat, uneori numit fecalom, se întampla atunci cand o minge mare de scaun uscat, greu devine blocat în rect. Blocajul de scaun poate deveni atat de tare încat sa nu poata fi eliminat si blocheaza intestinul. Scaunul din spatele blocajului, uneori, se scurge în jurul acestuia, provocand murdarie sau diaree. Desi conditia este tratabila, aceasta poate provoca ruperea rectului sau chiar moartea tesutului.

Cauze si factori de risc

Constipatia cronica, severa este cauza principala a fragmentarii. Este în special o problema pentru pacientii tintuit la pat care au o capacitate limitata de a muta, ceea ce poate duce la dificultati cu tranzitul intestinal. Anumite medicamente pot provoca un fel de constipatie cronica, care duce la fecalom. Acestea includ anticolinergice, care afecteaza interactiunea dintre nervi si muschi, medicamente pentru diaree, tratament cu metadona pentru dependenta de droguri, precum si analgezice narcotice.

Diagnostic si Tratament

Masuri dietetice, cum ar fi consumul crescut de fibre din fructe si legume proaspete, cereale si tarate de grau întreg- ar putea ajuta, rezultand în tranzit intestinal normale Cresterea consumului de lichide ajuta la promovarea trecerii de scaun. Bauturile cum ar fi ceaiul si cafeaua, ar trebui sa fie evitate, deoarece acestea contin cafeina, care poate duce la deshidratare si constipatie ulterioara si afectarea intestinelor.
...