Stenoză spinală cervicală


Spate | Ortopedie | Stenoză spinală cervicală (Disease)


Descriere

Stenoza spinala cervicala este ingustarea canalului spinal la nivelul gatului. Canalului spinal se afla în zona delimitata de vertebre, în maduva spinarii gasit. Maduva spinarii este format din nervii care trec prin canalul spinal de la creier la zona de jos a spatelui. Acesti nervi sunt responsabili pentru sensibilitatea si teritoriile de mobilitate au inervatia. În stenoza spinala cervicala, canalul spinal se ingusteaza si poate comprima radacinile nervoase parasesc maduva spinarii la locul sau chiar irita maduva spinarii. Primele sapte vertebre ale coloanei vertebrale, care se extinde de la craniu la partea superioara a pieptului formularul de col uterin coloanei vertebrale sau a segmentului coloanei vertebrale cervicale. Nervoase si de compresie maduvei spinarii in canalul spinal cervical pot produce tulburari functionale in maduva spinarii, rigiditate, durere si amorteli (parestezii) la nivelul gatului, bratelor si picioarelor.

Multi oameni cu vârsta de peste 50 de ani se reduce canalul spinal, dar, cu toate acestea, nici un simptom. Stenoza spinala cervicala nu determina simptome pana maduva spinarii sau nervii sunt comprimate. Simptomele apar treptat, pe o perioada lunga de timp si includ: rigiditate, durere sau senzatie de amorteala la nivelul gâtului, umerilor, bratelor, mâinilor sau picioarelor; tulburari de echilibru, în timp ce mersul pe jos Prevenirea picioare.

Cauze si factori de risc

Stenoza spinala cervicala poate periclita daca spinarii cervicale este accidentat. Stenoza este produsa adesea schimbari în forma canalului spinal si apare de obicei la persoanele de peste 50 de ani. Din cauza vârstei, îngrosarea tesutului apare ca oasele connect (ligamente), distrugerea tesuturilor de oase împachetate (cartilaj) si cresteri excesive în articulatii osoase ale extremitatilor. Toate aceste schimbari pot duce la ingustarea canalului spinal (stenoza spinarii).

Diagnostic si Tratament

Stenoza spinala cervicala diagnosticul pe baza simptomelor raportate de pacient si examenul fizic. Asigurati-va ca spuneti medicului dumneavoastra daca miscarile gâtului provoca durere, senzatie de amorteala sau slabiciune. Daca stenoza de col uterin spinarii este suspectata, doctorul va folosi investigatiile de laborator pentru a confirma diagnosticul si pentru a detecta boala. Investigatiile de laborator sunt cele mai utile radiografie, rezonanta magnetica si tomografia computerizata.

Mielopatie de col uterin este o problema grava. Presiunea asupra maduvei spinarii, de obicei, nu va merge departe, fara interventii chirurgicale, iar simptomele cel mai probabil va continua sa se înrautateasca. Daca nu se amelioreaza rapid cu non-operative de ingrijire, medicul dumneavoastra va poate sugera interventie chirurgicala pentru a diminua presiunea asupra maduvei spinarii.

Exista mai multe proceduri chirurgicale folosite pentru a trata stenoza de col uterin spinarii, care este cauza mielopatie de col uterin. Ambele tipuri de o...